Naarden

Waarheen is de mooi opgedofte vrouw in goudkleurig gewaad op weg? Het blijkt een partycentrum te zijn op een bijzondere plek, ergens op het bedrijventerrein in de Rotterdamse Spaanse Polder. Peter de Krom volgde veelal Turkse, Marokkaanse en Afghaanse bruidsparen, die graag kiezen voor een loods als ideale trouwlocatie. Ze willen niet trouwen op een landgoed met kasteel of in een hippe strandtent. ‘De capaciteit van de trouwzalen is groot, het parkeren is gratis en de inrichting is volledig afgestemd op de culturele achtergrond’, stelt De Krom. ‘Schoonheid zit hier duidelijk van binnen.’

 

De fotoreportage Het jawoord op een bedrijventerrein van De Krom is te zien op het FotoFestival Naarden (FFN), de tweejaarlijkse fototentoonstelling die op 20 mei begint. Het festival wil ‘voor een zo breed mogelijk publiek een overzicht geven van de ontwikkelingen in de maatschappij en de fotografie in binnen- en buitenland, aan de hand van actuele thema’s, met oog voor traditie en de blik gericht op de toekomst’.

 

Dit jaar is de titel van de tentoonstelling Right Here, Right Now! ‘Wie zijn de helden die hun hoofd boven het maaiveld uit durven te steken?’, vraagt de organisatie zich af. Nederlandse en buitenlandse fotografen gingen met uiteenlopende perspectieven met het thema aan de slag.

 

kijk en lees verder neem een abonnement of koop nummer vier los