Jos van Leeuwen Fotoprijs

Het werk van nieuwsfotografen staat onder druk, niet alleen door omstanders die met hun mobieltje sneller zijn dan menig fotograaf, maar ook door strengere veiligheidseisen, aangescherpte privacyregels en het terugschroeven van de prijzen door opdrachtgevers. Ondanks dit alles is de kwaliteit van de Nederlandse nieuwsfotografie nog steeds heel hoog. En dat laten we 7 maart aan jullie zien tijdens een interactief programma!

 

Leo Blom en Roel Rozenburg nemen ons donderdag 7 maart mee door het jaaroverzicht 2018 dat zij samen hebben samengesteld uit het fotoaanbod van het ANP en Hollandse Hoogte. Dit jaaroverzicht is eind januari verschenen in het tijdschrift Hollandse Beelden. Tijdens PictureThis Special zullen Leo en Roel hun keuzes bespreken, toelichten en becommentariëren. Waarom hebben deze foto’s de selectie gehaald? Wat is er zo mooi aan deze beelden, waarom zijn ze goed, of waarom zijn ze niet goed, maar horen ze toch tot het jaaroverzicht?

 

Leo en Roel wijzen ook een Nieuwsfoto van het jaar aan. De fotograaf van dit beeld ontvangt de Jos van Leeuwen Fotoprijs, vernoemd naar de Haagse fotojournalist die nog dagelijks achter het nieuws in de regio aangaat. U als publiek mag ook kiezen: Leo en Roel hebben zes foto’s genomineerd. Het aanwezige publiek gaat stemmen en de foto met de meeste stemmen krijgt de Publieksprijs. De fotografen van wie een foto genomineerd is zijn: Alexander Schippers, Olaf Kraak, Olivier Middendorp, Remko de Waal, Vincent Jannink en de maker van de foto van de aanhouding van Jawed S. op Amsterdam Centraal.

 

PictureThis Special 2018

Jos in het Algemeen Dagblad

Jos in De Posthoorn

Jos in Hollandse Beelden