Jos van Leeuwen Fotoprijs 2020

De jury van de Jos van Leeuwen Fotoprijs 2020 selecteerde uit 150 foto’s uit het aanbod van ANP en Hollandse Hoogte in drie rondes tien foto’s die kans maakten op een nominatie voor de beste nieuwsfoto van het jaar.
 
De vijf genomineerde nieuwsfoto’s voor de Jos van Leeuwen Fotoprijs 2020 zijn: Arie Kievit met De tram in Spijkenisse op het kunstwerk Walvisstaarten, Robin Utrecht met Leden van de KNRM die zoeken naar vijf watersporters in zee bij Scheveningen, Bart Maat met Minister Hugo de Jong en Remko de Waal met Een demonstrant tijdens het protest tegen racisme in Rotterdam en Burgemeester Theo Weterings die in coronatijden een bloemetje komt brengen.
 
De prijs wordt voor het derde jaar uitgereikt en is door Hollandse Beelden, ANP en Hollandse Hoogte in het leven geroepen uit liefde voor de echte Nederlandse nieuwsfotografie. De bekendmaking van de winnaar en de presentatie van het jaarboek is op 21 januari.
 
De jury: Leo Blom, zelfstandig beeldadviseur, Kristel Casander, directeur Voordekunst, Freek Staps, hoofdredacteur ANP, Jorien de Waard, projectmanager ANP en Wilco Willemsen, fotoredacteur Algemeen Dagblad.
 
 
Jos van Leeuwen Fotoprijs 2019

Villamedia 

​Algemeen Dagblad

Noordhollands Dagblad

De Gelderlander

Dagblad van het Noorden

Algemeen Dagblad

RTV Oost

Jos Van Leeuwen Fotoprijs 2018